Predstava “Bullying Collection” sutra na sceni Sarajevskog ratnog teatra

Predstava “Bullying Collection” će sutra, 21. marta s početkom u 20 sati, biti izvedena na sceni Sarajevskog ratnog teatra.

Predstava je nastala prema tekstovima Nejre Babić, Aleša Kurta, Sama Guzmana i Iana McWethyja. S obzirom na to da se na vršnjačko nasilje najviše pažnje obraća kada ono eskalira do te mjere da dovede do ubistva/samoubistva, Bullying Collection želi ukazati na sveprisutni problem.

Na osnovu statističkih podataka, nažalost, ustanovljeno je da je svako treće dijete u Bosni i Hercegovini žrtva nasilja. Pozorište i ova predstava žele omogućiti onima koji su najčešće samo brojevi u statistici da progovore, jer je važno i neophodno.

“Bullying Collection” je predstava sačinjena od niza scena koje temu vršnjačkog nasilja tretiraju iz različitih perspektiva. Bullying, tj. nasilje nije problem učitelja, roditelja, psihologa, druge djece, grada, zemlje, sistema. Nasilje je zločin u kojem svi oni učestvuju.

Režiju predstave potpisuje Aleš Kurt, a u predstavi igraju: Selma Alispahić, Maja Salkić, Ana Mia Karić, Sead Pandur, Jasenko Pašić, Davor Sabo, Adnan Kreso i Vanja Matović.

Rezervacije ulaznica mogu se izvršiti putem telefona 033 664 070, 061 850 745 , ili na e-mail blagajna@sartr.ba.

Radio AS