Predstava “Cosa Nostra” u srijedu na sceni CKM-a

Predstava “Cosa Nostra” biće odigrana u srijedu, 12. oktobra na sceni Centra za kulturu i mlade Sarajevo.

Ova komedija premijerno je izvedena 11. oktobra 2012. Do sada je gostovala u mnogim bosanskohercegovačkim i gradovima iz regiona. “Cosa Nostra” je duhovita priča o neobičnom susretu dvije potpuno različite žene Gabrijele i Marlene u nesvakidašnjem ambijentu i spoznaji da su u ljubavnom trokutu s istim muškarcem. Traje borba kome će on pripasti, mijenjaju se sredstva, smišljaju strategije. Na kraju od ljutih rivalki postaju najbolje prijateljice. Ovo je komedija o ženama, nevjernim muškarcima, strategijama, igrama na sreću, prijateljstvu i novca.

U predstavi igraju Minka Muftić, javnosti poznata po ulogama iz brojnih pozorišnih, tv i filmskih projekata, “Viza za budućnost”, “Lud, zbunjen, normalan”, “Buba u uhu”, “Ričard III”, “Nije čovjek ko ne umre”, “Nebo iznad krajolika”, “Belvedere”, “Halimin put”, “Grbavica” i glumica Belma Salkunić, poznata po ulogama u serijama “Crna hronika”, “Lud, zbunjen, normalan” te filmovima “Dobro uštimani mrtvaci”, “Sarajevski Romeo i Julija”, “Glas”…

Scenografiju za predstavu potpisuje Marijela Margeta-Hašimbegović, koja dugi niz godina dizajnira scenografiju i kostime za predstave Narodnog pozorišta Sarajevo i brojne TV serije. Pozivamo ljubitelje teatra da proslavimo ovaj jubilej, deset godina igranja predstave “Cosa Nostra”, u srijedu 12. oktobra u 20 sati. Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni CKM, radnim danima od 10 do 12 i od 16 do 20 sati, kao i dva sata pred predstavu. Karte se mogu rezervisati na web stranici, Facebook stranici ili na broj telefona 033 232 595.

Radio AS