Predstava “Prah” će 29. juna biti izvedena na Ljetnoj sceni SARTR

Predstava “Prah” će u srijedu, 29. juna biti izvedena na Ljetnoj sceni SARTR.

Duodrama “Prah” mađarskog autora Gyorgya Spiroa je nastala u produkciji JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo i Altteatra. Ovaj pozorišni komad opisuje život na rubu egzistencije, materijalne i moralne, jedne “obične” porodice.

Bračni par se nalazi u vrtlogu života i nikako ne uspijevaju uspostaviti povoljan kurs plovidbe. Neprestano im nedostaje mnogo toga, a prvenstveno sredstava za život. Pisac ih već na samom početku vješto baca u nepoznatu situaciju, kada oni iz te životne čamotinje, samo jednim potezom Fortune, dobivši na lotu, dolaze u situaciju da svi problemi koje su mislili da imaju postaju rješivi.

Tokom komada punog samorazotkrivanja, koje je nerijetko komično, svaki od dva lika (supruga i suprug) prolaze kroz katarzu koja im pomaže da otkriju vlastiti suštinu, kao i suštinu međusobnog odnosa.

Reditelj predstave je Miralem Zubčević, a u njoj igraju Gordana Boban i Mirsad Tuka. Scenografiju i kostimografiju potpisuje Adisa Vatreš Selimović.

Rezervaciju ulaznica moguće je izvršiti na broj telefona 033 664 070, kao i slanjem poruke u inbox Facebook stranice Sarajevskog ratnog teatra. Dobrodošli u SARTR!

Radio AS