Predstava Zijaha Sokolovića “Lijevo Desno Glumac” u Centru za kulturu Sarajevo

“Ako želite saznati kako od vaših života napraviti teatar, dođite i pogledajte predstavu Zijaha Sokolovića ‘Lijevo Desno Glumac'”, poručuju iz Centra kulture i mladih Općine Centar Sarajevo.

Naša stvarnost, naš život je proizvodnja i igra javnih i ličnih uloga. Zijah A. Sokolović, duhovito, filozofski, kabaretski, sa nizom primjera i poređenjem stvarnosti i teatarske umjetnosti, uči gledaoce da shvate da su i oni “glumci u svom teatru” i da mogu biti umjetnici u svom životu.

Ako svoje životne “date okolnosti prve dramske radnje” analiziraju teatarski “objektivno”. S ovom predstavom, još jednom je Zijah Sokolović pokazao zašto je jedan od najvećih teatarskih umjetnika sa ovih prostora. “Lijevo Desno Glumac” jeste kombinacija predstave, predavanja, team buildinga i radionice.

Predstava će biti odigrana u četvrtak 26. maja, u 19:30 sati.

Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni CKM po cijeni od 15 KM, radnim danima od 10 do 12 i od 16 do 20 sati, kao i dva sata pred predstavu.

Karte se mogu rezervisati i elektronskim putem na stranici centarkulture.ba, preko facebook profila CKM-a ili na broj telefona 033 232 595.

Radio AS