Premijera predstave “GO DO (t)” Dramskog studija 55 u Dječijoj kući 30. juna

Premijera omladinske predstave “GO DO (t)” Dramskog studija 55 biće upriličena u nedjelju, 30. juna u Dječijoj kući Grbavica, dok su reprizna izvođenja najavljena za 2. i 3. juli. 

“GO DO (t)” autorski je projekat koji istražuje odrastanje u doba ekstrema, u svijetu u kojem ili sagorijevamo ili trulimo ili smo preosjetljivi ili potpuno tupi … U svijetu koji je brz, gdje nema mjesta za grešku, svijetu perfekcionizma, uspjeha, burnouta, hustle culturea, self-carea, binge watchinga, bed rottinga, brainrota, overthinkinga, overloada… Svijetu u kojem nam sve postaje previše, svaki događaj, svaki podražaj, svaki detalj imaju ili jednaku važnost ili nam ništa više nije bitno, saopćila je pres služba Kamernog teatra 55.

Srednjoškolci koji su autori predstave i igraju u njoj su: Adin Mujković, Ajla Kadić, Azra Ibrahimović, Harun Mešić, Iman Bešić, Jovana Jovančić, Matea Novaković, Merisa Krišćo, Sara Kukuljac, Sofija Pantelić, Strahinja Jovančić.

Umjetničko-pedagoška voditeljica Dramskog studija 55 bila je dramaturginja Emina Omerović, a voditeljica i producentica Adna Rizvan. Kostimografiju i scenografiju potpisuje kolektiv uz mentorstvo Adise Vatreš Selimović. Plakat je kreirala Ajla Kadić, fotografije Jasna Kalač, a za izbor muzike je zadužen kolektiv.

Dramski studio 55 započeo je s radom u decembru 2023. godine s ciljem da kreira  siguran i kreativan prostor za rast i razvoj srednjoškolaca iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva kroz igru, maštanje i promišljanje. Glavni cilj Dramskog studija 55 su osnaženi mladi ljudi koji shvaćaju pozorište kao mjesto koje pripada njima, mjesto gdje imaju potpunu slobodu da otkrivaju sami sebe i svijet oko sebe, te razvijaju svoj puni potencijal kao pojedinci, saopćeno je.

Ulaz na predstavu je slobodan.

Radio AS