Prihvaćena inicijativa za opoziv Srđana Mandića: Referendum 17. septembra

Općinsko vijeće Centar Sarajevo danas je prihvatilo inicijativu za pokretanje opoziva općinskog načelnika Srđana Mandića (NS).

Pojedinačnim glasanjem je utvrđeno da je 18 vijećnika podržalo inicijativu, jedan vijećnik je bio protiv, dok su dva bila suzdržana. Inicijativu predvodi NiP, nezadovoljan Mandićevim radom, a podržali su je i SBB i pojedini nezavisni vijećnici.

NiP u Centru ima veći broj zamjerki na Mandićev rad, ali, kako saznaje Klix.ba, u ovoj stranci ne postoji jedinstven stav po ovom pitanju. Navodno je predsjednik NiP-a Elmedin Konaković zaustavljao ranije pokušaje da se opozva načelnik iz NS-a koji je NiP-ov koalicioni partner.

Za vijećnika Dragana Stevanovića iz SDP-a, koji je koalicioni partner NS-a i NiP-a, ovo znači da NiP raskida koaliciju. Poručio je da je iznenađen ponašanjem ove stranke.

U NiP-u su najavili da će referendum o opozivu Mandića biti održan 17. septembra. Podsjećamo, NiP je nedavno uskratio podršku i načelniku Novog Sarajeva Hasanu Tanoviću (SDP) te je najavio da će tražiti njegov opoziv.

(Klix.ba)

Radio AS