Protesti “Pravda za Dženu” zakazani za 18. februar u Sarajevu

U Sarajevu će 18. februara biti održani protesti “Pravda za Dženu”. Podsjećamo, dvoipogodišnja djevojčica iz Kaknja Džena Gadžun, koja je zadobila teške komplikacije nakon operacije u privatnoj klinici u Sarajevu, preminula je na KCUS-u 14. novembra 2021. godine.

Organizatori su porodica djevojčice i grupa “Pravda za našu Dženu Gadžun”, navedeno je na Facebooku.

“Dragi naši, nakon tri mjeseca od smrti naše djevojčice Džene Gadžun, primorani smo izaći na ulicu i tamo tražiti pravdu. Nezadovoljni dosadašnjim radom Tužilaštva KS, odlučili smo se na ovaj korak kako bismo jasno i glasno rekli da više ne želimo čekati”, stoji u najavi.

Dodaje se da je dva mjeseca od smrti djevojčice Džene kompletiran i nalaz obdukcije, koji je dostavljen Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

“Međutim, mi do dana današnjeg nemamo apsolutno nikakvih infomacija. Šta je pokazao obdukcioni nalaz? Koji je uzrok smrti naše djevojčice? Hoće li i kada biti otvorena istraga? Ko je odgovoran? Čitav je niz pitanja, a odgovora nema. Čekali smo i previše. Ne želimo doživjeti sudbinu porodica koje godinama čekaju na pravdu”, navode organizatori.

Pozivaju građane da im se pridružite u petak, 18. februara 2022. godine, u 14 sati ispred BBI Centra.

“Planirano je da prošetamo do Tužilaštva KS, gdje ćemo predati naše zahtjeve i obratiti se prisutnima i medijima”, stoji u najavi.

Radio AS