Pudar i Bilbija dobili priznanje za najbolje sportiste grada Mostara

(Foto: Bljesak.info)

Najuspješnija bh. plivačica Lana Pudar i fudbaler Zrinjskog Nemanja Bilbija izabrani su za najbolje sportiste grada Mostara za 2023. godinu.

Bilbija je nakon uručenog priznanja poručio sljedeće:

Ovo je velika nagrada za mene, Mostar je moja druga kuća, stvarno sve pozitivne riječi mogu reći za dosadašnjih sedam godina ovdje. Bez ekipe i Uprave ne bih mogao ništa, prošla godina za mene i grad Mostar i BiH je bila nestvarna. Mi smo uživali, nadam se da ste i vi te da ćemo i ove godine ponoviti uspjeh.

Lana Pudar je također izrazila svoje zadovoljstvo i spomenula predstojeće Olimpijske igre u Parizu:

Čast mi je već osmu godinu družiti se s vama. Hvala stručnom žiriju na podršci koju primam. Iza mene je uspješna i naporna godina s mnogo takmičenja, priprema i mnogo preplivanih kilometara. Mnogo toga me očekuje, vrhunac godine su OI u Parizu. Ja neću ništa da obećavam već da ću davati sve od sebe da se spremim u što boljem svjetlu te da predstavim državu na najbolji način pa ćemo vidjeti za što će to biti dovoljno.

Hvala porodici, mom timu, prijateljima, kolegama i sponzorima, svim ljudima dobrih namjera koji me podržavaju, a ja ću truditi se da vas uveseljavam. Čestitam svim nagrađenim i želim vam ugodno večer
“, rekla je Lana.

Ena Kurtović