Radnici “Rada” pomogli zalutalim pačićima da se vrate na obalu Miljacke

Radnici KJKP Rad, koji su primarno zaduženi za čistoću Sarajeva, juče su imali neobičan zadatak. Nakon izvršenih zadataka, odlučili su vratiti zalutale pačiće do rijeke, a jedan građanin podijelio je ovu vijest na Facebooku.

Na fotografijama, koje kruže moguće je vidjeti radnika kojem u krilu sjedi patka, dok naručju čuva njenje pačiće.

“Danas su radnici KJKP Rad obezbijedili prevoz patki i osam pačića od autobuske stanice do Vilsonovog šetalista i bezbijedno ih pustili u Miljacku”, objavio je građanin Sarajeva.

Ubrzo nakon toga su se oglasili i na Facebook stranici KJKP Rad Sarajevo napisavši da su njihovi radnici u toku redovnih zadataka na održavanju javne čistoće primijetili patku s nekoliko pačića na području glavne autobuske i željezničke stanice u Sarajevu.

“Jedna neobična situacija se desila na željezničkoj/autobuskoj stanici u Sarajevu. Naime radnici KJKP Rad koji su zaduženi za održavanje čistoće na ovom lokalitetu primijetili su patku sa nekoliko pačića koji se kreću tom javnom površinom. Nakon okončanih zadataka koje su imali, prebacili su patku sa pačićima do Vilsonovog šetališta i bezbjedno ih pustili u Miljacku”, napisali su u objavi.

Radio AS