Razilaze se članovi Prljavog kazališta nakon 45 godina, osnivač zabranio nastupe

Hrvatski Jutarnji list prenio je da su špekulacije o razlazu Prljavog kazališta istinite te da se zbog nesuglasica između osnivača Tihomira Fileša i Jasenka Houre kultni bend raspada nakon 45 godina postojanja.

O problemima u bendu i različitim vizijama članova počelo se govoriti u 2021. godini, a Fileš je za Jutarnji list potvrdio da se razilaze.

Kako je kazao problemi su navodno nastali jer je Houra počeo raditi samostalne projekte pod imenom Prljavog kazališta, što je Fileš odlučio zabraniti.

“Da stvar bude sasvim jasna treba znati da sam ja u bendu 45 godina, i kao takav njegov sam osnivač”, započeo je Fileš.

Dodao je kako je u bendu 33 godine bio ne samo instrumentalist i koautor glazbe već i osnivač i jedini menadžer benda.

“Sve što se poslovno radilo u vezi pretvaranja benda u brend bilo je pod mojom kontrolom i u isključivo mojoj organizaciji, pa tako i pravo na ime i žig brenda Prljavo kazalište. Sve to je bilo i više nego dobro poznato i Jasenku Houri proteklih godina”, ispričao je.

Pojasnio je kako je Houra bez njegovog znanja počeo raditi samostalne projekte te da je zbog toga došlo do raskola.

Houra se potom oglasio i za Večernji.hr ispričao kako nije znao da je Fileš zaštitio brend i ime benda, ali da se ne brine zbog toga.

Dodao je i kako sprema novi album i da nastavlja raditi kao da se ništa ne događa, iako će spor vjerovatno završiti na sudu.

Radio AS