Rekonstruisan fudbalski teren na stadionu Otoka

Općina Novi Grad uz podršku Fudbalskog saveza BiH – NS/FS BiH završila je radove na rekonstrukciji terena na stadionu Otoka. Teren je bio potpuno dotrajao nakon što je FK “Olimpik” izbačen u niži rang.

“U proteklih mjesec dana uz podršku Nogometnog saveza BiH izvršena je rekonstrukcija terena na stadionu Otoka koji je bio potpuno dotrajao. Nakon odlaska i gašenja kluba “Olimpik”  koji je nažalost ostavio dug prema JP “Lokom” od 40 hiljada KM, nastojat ćemo da stadion dobije novu ulogu, prije svega kroz pružanje mogućnosti za održavanje utakmica i treninga omladinskih selekcija novogradskih klubova uz nadu da će neki od njih ubrzo formirati i seniorski sastav, odnosno prvi tim, i nastupati u nekoj od zvaničnih liga”, kazao je načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić, dodajući da su interes za povremeno korištenje kapaciteta stadiona Otoka iskazali naši premijerligaši FK “Željezničar” i “Sarajevo”.

Fudbalski stadion Otoka je izgrađena 1993. godine, a potpunu rekonstrukciju doživio je 2011. godine. Nekoliko godina, na Otoci je FK “Olimpik” igrao Premijer ligu BiH.

Pored glavnog stadiona, čiji kapacitet je oko 5.000 gledalaca, kompleks stadiona Otoka raspolaže i sa dva pomoćna terena koja se koriste za treninge sportskih klubova i rekreativaca.

Radio AS