Rekonstrukcija tramvajske pruge od Čengić Vile do Željezničke stanice: Počelo postavljanje novih šina

U sklopu rekonstrukcije tramvajske pruge od Čengić Vile do Željezničke stanice u Sarajevu danas je počelo postavljanje novih šina.

Šine se postavljaju na području naselja Dolac Malta. Rok za završetak rekonstrukcije tramvajske pruge na spomenutoj dionici je kraj augusta ove godine.

U septembru prošle godine je završena rekonstrukcija pruge od Čengić Vile do Ilidže. Radovi na rekonstrukciji od Željezničke stanice do Ilidže ukupno koštaju 40 miliona KM, a novac je osiguran kreditom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Izvođač radova je konzorcij kineskih kompanija China Shandong International Economic & Technical Cooperation Group Ltd. i China Railway No.10 Engineering Group, podizvođač je domaća kompanija Bosman, a nadzor nad projektom vrše kompanije PPG Sarajevo i Yuksel Proje.

Nedavno je potpisan ugovor za izgradnju tramvajske pruge od Ilidže do Hrasnice, a nadležni najavljuju skori početak radova. Izgradnja ove dionice pruge koštat će 50 miliona KM, osiguranih također EBRD-ovim kreditom.

Radio AS