Reprize izvedbe predstave “Još uvijek smo živi” sutra i prekosutra na sceni SARTR-a

Reprize predstave “Još uvijek smo živi” će u utorak i srijedu, 14. i 15. maja, s početkom u 20 sati biti odigrane u Sarajevskom ratnom teatru.

Predstava je nastala po tekstu dramaturginje Nejre Babić, a u režiji Gianluce Iumenta. Premijerno je izvedena četvrtog maja.

“Još uvijek smo živi” prati život jedne porodice koja nakon što ih istjeraju iz stana traže novi dom i u toj potrazi nekoliko puta “umiru”. Šta se desi ljudima koji su primorani napustiti domove, gradove, porodice, sve što vole i što im je poznato?

Kako pristati na to da moraš ispočetka graditi novi život, a da prethodni nisi napustio svojom voljom. Gdje pripadaš? Kome? Nekome je zaborav jedini način opstanka, nekome je spas u tome što se čuva za uspomene kao za sidro koje ga drži vezanog uz sve što mu je poznato i blisko.

U predstavi igraju: Selma Alispahić, Matea Mavrak, Davor Sabo i Sanjin Arnautović. Autorski tim predstave čine: Nejra Babić – dramaturginja, Lejla Hodžić – scenografkinja i kostimografkinja, Nedim Zlatar – autor muzike, Nedim Pejdah – dizajner svjetla, Danijel Jurišić – dizajn tona, Amina Đulović – asistentica reditelja i Naida Čelik – dizajnerica.

Predstavu “Još uvijek smo živi” kofinansira Evropska unija kao dio projekta Kultura i kreativnost za Zapadni Balkan (CC4WBs). Ovaj projekt ima za cilj unapređenje dijaloga na Zapadnom Balkanu kroz jačanje kulturnog i kreativnog sektora i razvijanje njegovog potencijala za društveno-ekonomski uticaj u ovom regionu.

Predstavu je također podržala Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO) koja unapređuje regionalnu i multikulturalnu saradnju mladih na Zapadnom Balkanu. Programi RYCO-a usmjereni su na stvaranje mogućnosti za uključivanje mladih u aktivnosti koje doprinose međusobnom razumijevanju i pomirenju u građanskom, društvenom, obrazovnom, kulturnom i sportskom domenu.

Rezervacije ulaznica mogu se izvršiti putem e-maila blagajna@sartr.ba ili pozibvom na 033 664 070 ili 061 850 745.

Radio AS