Sutra otvaranje OREA Art Marketa

Drugi ovogodišnji OREA Art Market biće održan u nedjelju, 30. oktobra ove godine u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu.

OREA Art Market okupit će 48 izlagača koji će predstaviti svoje rukotvorine i zanimljive i unikatne proizvode tokom cjelodnevnog druženja od 11 do 19 sati. Manifestaciju, koja ima humanitarni karakter, otvorit će Amra Džeko brend ambasadorica i jedna od suosnivačica OREA.

Organizatori su mislili i na najmlađe tako da će na marketu biti organizovana zabava u Dječijem kutku, kreativne radionice i drugi brojni zabavni sadržaji. Sav prihod od ulaznica, koje će koštati 2 KM, kao i 5% od svake kupovine će biti donirano Roditeljskoj kući u Sarajevu za mališane koji se liječe od raka na Pedijatrijskoj klinici u Sarajevu. Do sada je kroz ovu humanitarnu akciju prikupljeno više od 20.000 KM.

Ovaj jedinstveni prodajni sajam rukotvorina sa bh. etiketom, namijenjen je svim generacijama i već tradicionalno okuplja bh. kreativce i nudi spoj ugodnog ambijenta sa fantastičnom ponudom ručno rađenih proizvoda, gastro slastica i odlične zabave. 

Radio AS