Terović: Radi se na tome da pijaca Kvadrant bude uspostavljena najdalje do kraja godine

Teren na pijaci Kvadrant u sarajevskom naselju Otoka, na kojoj je 5. novembra izbio požar koji je uništio boksove i robu zakupaca, očišćen je. Privodi se kraju idejno rješenje, vrši se reparacija postojećih boksova i provode sve ostale mjere koje trabaju biti provedene, potvrdio je Feni direktor KJKP “Tržnice-pijace” Sarajevo Jasmin Terović.  

Dodao je da je na pijaci trenutno oko 60-70 štandova koji su bili tu. 

“Mi radimo svakodnevno na rekonstrukciji postojećih boksova. Pomalo dovlačimo i sa ostalih pijaca boksove, ali još uvijek čekamo idejno rješenje i shodno njemu ćemo početi polako uspostavljati pijacu”, kazao je Terović.

Po njegovim riječima, štandovi će se redati po idejnom projektu, te se čeka da projektantska kuća dostavi projeakt u skladu sa propisima.

Što se tiče finansijske pomoći za zakupce, kako je kazao Terović, ovih dana će Kanton i Grad Sarajevo izaći sa jednim javnim pozivom.

“S Kantonom se razgovora za sljedeću godinu da im se da neko oslobađanje kirije šest mjeseci. Ministarstvo privrede radi na usaglašavanju teksta javnog poziva”, kazao je Terović.

Naglasio je da se sve radi na tome da najdalje do kraja godine bude uspostavljena pijaca.

(FENA)

Radio AS