Tokom novogodišnjih praznika oblačno vrijeme sa relativno visokim dnevnim temperaturama

Oblačno vrijeme sa temperaturama koje će se kretati od četiri do 18 stepeni Celzijusa očekuje se u Bosni i Hercegovini tokom novogodišnjih praznika.

Jutros je u BiH umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje na jugu i jugoistoku zemlje je zabilježena kiša u nizinama, a u višim područjima snijeg. Jutros je najhladnije bilo na Bjelašnici gdje su izmjerena minus dva stepena Celzijusa.

Na Ivan Sedlu, u Sanskom Mostu i Tuzli izmjereno je nula stepeni, Bugojnu, Gradačcu, Sarajevu i Zenici dva, Drvaru i Livnu četiri, Bihaću pet, Širokom Brijegu sedam, Stocu osam, Mostaru devet i Neumu deset stepeni.

“Danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje. Prije podne slabe padavine ponegdje na jugu i jugoistoku naše zemlje. U nižim područjima kiša, a u višom susnježica ili snijeg. Dnevna temperatura od pet do 11, na jugu do 14 stepeni”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

U četvrtak se u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku Bosne pretežno sunčano sa maglom po kotlinama. Tokom dana povremeno slaba kiša je moguća ponegdje na jugu, zapadu i jugozapadu naše zemlje. Jutarnja temperatura od dva do sedam, na jugu do deset, a dnevna od osam do 14 stepeni.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje poslije podne očekuje se u BiH u petak. Povremeno slaba kiša je moguća ponegdje u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od tri do devet, na jugu do 12, a dnevna od osam do 14, na jugu do 16 stepeni.

U subotu se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje. Jutarnja temperatura od četiri do deset, na jugu do 12, a dnevna od osam do 14, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu zemlje do 18 stepeni.

Prvog dana u novoj godini u BiH se ujutro očekuje umjereno do pretežno oblačno sa maglom po kotlinama. U ostatku dana sunčano uz umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od četiri do deset, a dnevna od deset do 16 stepeni.

Radio AS