Treće izdanje Internacionalnog festivala folklora Sarajevo počinje 17. jula

Kulturno-umjetničko društvo Lola organizator je trećeg izdanja Internacionalnog festivala folklora u Sarajevu. Festival će se održati od 17. do 21. jula ove godine, a okupit će preko 450 učesnika u glavnom gradu.

Ovaj festival iz godine u godinu okuplja sve više učesnika i njegov cilj je slavljenje različitosti među tradicijama, kao i stvaranje mosta koji povezuje različite kulture u Sarajevu kao epicentru događaja.

Tokom trajanja festivala, učesnici će imati priliku upoznati se sa čarima i ljepotama koje Sarajevo pruža i družiti se s mladima koji dijele istu ljubav prema ovoj vrsti umjetnosti, dok će publika uživati u bogatstvu tradicionalne nošnje, muzike i igre.

“Ponosni smo što će Sarajevo i ove godine zasjati u bojama i zvucima tradicije. Pridružite se i budite dio najljepše priče ovoga ljeta u glavnom gradu”, poručili su organizatori.

Internacionalni festival folklora Sarajevo po prvi put je održan 2022. godine. Tada je okupio više od 300 učesnika koji su dolazili iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Poljske.

Ove godine nastupit će ukupno 14 kulturno-umjetničkih društava s preko 450 učesnika i to iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, Srbije, Turske, Hrvatske, Crne Gore i Sjevernog Kipra.

Festivalske aktivnosti raspoređene su kroz tri dana i to četvrtak, petak i subotu 18., 19. i 20. juli na tri različite lokacije u gradu. Zvaničnim koncertima prethodit će i različite aktivnosti poput defilea gradom, flash moba i sl. Sve zvanične informacije mogu se ispratiti na profilima festivala na Facebooku i Instagramu.

Radio AS