Turistička zajednica KS raspisala Javni poziv “Sarajevo Winter Fest“

Turistička zajednica Kantona Sarajevo raspisuje Javni poziv „Sarajevo Winter Fest“ za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava programima i projektima značajnim za razvoj i promociju turizma Kantona Sarajevo, a čija će realizacija biti u periodu od 25. decembra 2021. do 21. marta 2022. godine.

Sarajevo Winter Fest je namijenjen za programe i projekte čijom realizacijom se razvijaju nove turističke inicijative, ideje i proizvodi, a koji će turistima i građanima ponuditi zanimljive sadržaje i osigurati produžetak trajanja zimske turističke sezone u Kantonu Sarajevo.

Kroz dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava Turistička zajednica Kantona Sarajevo sufinansirat će projekte iz oblasti turizma, kulture, sporta, zabave, gastronomije, ekologije i novogodišnje iluminacije/dekoracije.

Prijava na Javni poziv se vrši putem Obrasca prijave koji se može preuzeti na službenoj web stranici Turističke zajednice Kantona Sarajevo www.visitsarajevo.ba, a poziv je otvoren do 15. decembra 2021. godine.

Sredstva su namijenjena pravnim subjektima i fizičkim osobama (obrtima) koji su registrovani za obavljanje turističke djelatnosti ili koja su direktno i indirektno kroz svoje programe, projekte i aktivnosti usmjerena na razvoj, unapređenje i promociju turizma Kantona Sarajevo.

Radio AS