U centru Sarajeva postavljena velika zastava EU

Na inicijativu premijera Kantona Sarajeva Edina Forte, a u saradnji sa Gradskom upravom, danas je na zgradu kod Vječne vatre postavljena zastava Evropske unije.

Isticanjem zastave dimenzija 12×6 metara na jednoj od najprometnijih lokacija u centru Sarajeva kantonalna i gradska vlast simbolično dočekuje odluku o dobijanju kandidatskog statusa za Bosnu i Hercegovinu.

Premijer Forto ovom prilikom potvrdio je snažnu opredjeljenost i nastavak angažmana Vlade Kantona Sarajevo na reformskim procesima u skladu s modernim evropskim praksama.

“Kanton Sarajevo i do sada je bio predvodnik brojnih reformskih procesa po uzoru na evropske zemlje, a dugo očekivani pomak u evropskim integracijama će nam biti dodatni vjetar u leđa i dodatna motivacija da još snažnije radimo kako bi građanima osigurali standard života približan onome u Evropskoj uniji”, poručio je premijer Forto.

Izrazio je zadovoljstvo da se u krugovima međunarodne zajednice upravo Kanton Sarajevo pominje kao pozitivan primjer napretka te da i druge sredine u BiH, uz nesebičnu pomoć KS, preuzimaju stečena iskustva.

Radio AS