U narednim danima kiša i niže temperature, evo kada nas očekuje stabilizacija vremena

Nakon perioda izrazito toplog i sušnog perioda, u našu zemlju je stiglo osvježenje praćeno lokalnim pljuskovima sa nešto nižom temperaturom za ovo doba godine.

Početak druge sedmice avgusta donio je pljuskove, grmljavinu i nagli pad temperature. Tako se i danas u većem dijelu Bosne i Hercegovine očekuje oblačno vrijeme sa povremenom kišom ili lokalnim pljuskom i djelimično vedro na jugu naše zemlje.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati zmeđu 23 i 28 stepeni Celzijusa, na jugu zemlje do 33.

Narednih deset dana meteorolozi prognoziraju promjenljivo vrijeme sa čestim padavinama i temperaturama nižim od prosječnih za ovo doba godine.

Do 18. avgusta, očekivane vrijednosti jutarnjih temperatura zraka su od 10 do 15 u Bosni, na jugu zemlje do 18 stepeni, a najviše dnevne uglavnom između 27 i 32, na jugu zemlje do 36 stepeni Celzijusa.

Ljeto u svom pravom ruhu će nam se vratiti nakon 18. avgusta, a iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) prognoziraju stabilnije vrijeme bez kiše uz blagi porast temperature zraka.

Od 19. do 23. avgusta prognozira se blagi porast temperatura, jutarnje u Bosni od 12 do 17, u Hercegovini oko 22, a očekivane dnevne temperature u Bosni između 30 i 35, u Hercegovini do 38 stepeni Celzijusa.

Radio AS