U petak muzičko-scenski performans i koncert ispred Narodnog pozorišta

U petak, 25. novembra, u 20:00 sati, na Trgu Suzan Sontag ispred Narodnog pozorišta Sarajevo bit će održan muzičko-scenski performans i koncert.

Na koncertu pod nazivom “Rock & Partisan Evergreen” grupa Anchy & The Moondogs sa gostima će izvesti repertoar antifašističkih kompozicija iz Drugog svjetskog rata, ali i patriotskih pjesama koje su nastale u periodu devedesetih godina.

Publika će uživati i uz plesni performans baletnog studija “Aurora” pri KUD-u Baščaršija, a glumci Vanesa Glođo, Selma Gusinac i Mak Čengić će voditi svečani muzičko-scenski program, koji će trajati oko sat i trideset minuta, a ujedno će između programskih tačaka govoriti i replike iz antologijskih filmova. Scenario i režiju potpisuje Dževad Hadžić. Program će uživo prenositi Televizija Sarajevo.

Prije toga, predstavit će se baletni studio Aurora KUD “Baščaršija, ansambl “Kolo Bosansko” će kroz igračko umijeće, pjesmu i muziku predstaviti ljepotu folklora i narodnih igara i pjesama Bosne i Hercegovine, nastupiti će hor KUD „Saobraćajac“…

Radio AS