U petak počinje prodaja pretplatnih karata i dopuna elektronskih karata za javni prevoz

Prodaja pretplatnih karata za radnike i dopuna elektronskih karata za septembar počinje u petak, 1. septembra, saopštili su iz preduzeća GRAS.

Korisnici mjesečnih karata za prevoz dužni su prilikom kupovine kupona donijeti iskaznicu radi upisa broja iskaznice na kupon. Korisnici elektronskih karata su obavezni svakog mjeseca vršiti njihovu dopunu.

Učenici osnovnih i srednjih škola, koji imaju elektronske karte, obavezni su s početkom nove školske godine donijeti potvrdu da su upisani u školsku 2023/2024., a radi produženja važnosti elektronske karte.

Učenici koji nemaju elektronsku kartu, za izradu ove karte trebaju donijeti ovjerenu potvrdu s fotografijom na jedno od prodajnih mjesta – Ilidža, Otoka ili Ćumurija. Potvrde za učenike osnovnih i srednjih škola mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima GRAS-a, a ovjeravaju se u školi.

Dopuna elektronskih karata za penzionere počet će u 5. septembra te dopuna karata za prethodni mjesec važi do 11. septembra 2023. Penzioneri će dopunu moći izvršiti za jedan mjesec, a prilikom dopune, uz elektronsku kartu potrebno je donijeti posljednji ček od penzije. Penzionerima s najnižom penzijom aktivacija elektronske karte iz aprila važi do 30. septembra 2023.

Napomenuli su korisnike javnog gradskog prijevoza, koji imaju elektronske karte, da su obavezni prilikom svakog ulaska u vozilo izvršiti validaciju vožnje – potrebno je kartu prisloniti na validator u vozilu kako bi imali ispravnu voznu kartu, odnosno plaćenu vožnju.

Dopuna elektronskih karata, kao i prodaja pretplatnih karata vrši se na svim prodajnim mjestima GRAS-a.

Prodajna mjesta Ćumurija, Otoka, Dobrinja i Ilidža radnim danima od 1. do 7. septembra radit će produženo od 7 do 16:30 sati, a od 8. septembra do kraja mjeseca od 7 do 15 sati.

Prodajna mjesta Alipašin Most, Nedžarići, Hadžići i Vogošća radnim danima rade od 7 do 15 sati. Sva prodajna mjesta GRAS-a u subotu, 2. septembra, radit će od 8 do 13:30 sati.

Radio AS