U Sarajevu se početkom avgusta otvara KFC, poznata lokacija

Svjetski brend KFC (Kentucky Fried Chicken) konačno će otvoriti svoja vrata ljubiteljima svježe, vrsno pripremljene piletine, a otvorenje prvog restorana u Sarajevu planirano je za početak avgusta.

Riječ o jednom od najvećih svjetskih lanaca restorana koji uslužuje preko 10 miliona gostiju dnevno u više od 22 hiljade restorana širom svijeta. Danas KFC postoji u preko 150 zemalja, a vrlo brzo će se i Bosna i Hercegovina dopisati na ovu listu.

Lanac je podružnica Yum! Branda, poznate restoranske kompanije koja također posjeduje Pizza Hut, Taco Bell i WingStreet restorane.

KFC je specijalizovan za prženu piletinu koja se čuva pod strogim uslovima i koja ne sadrži transmasnoće s obzirom da je palmino ulje, u kojem se piletina prži, zamijenjeno uljem uljane repice u fritezama – koje je dokazano kao najzdravije za pržene hrane.

Kompanija TASTRA Sarajevo kao ekskluzivni nosilac franšize za BiH planira otvaranja KFC restorana početkom augusta na trećem spratu Sarajevo City Centra, na tzv. Food courtu.

Pored toga što će Sarajevo postati bogatije za još jedan ugostiteljski objekat, čime će upotpuniti svoju gastronomsku ponudu zahvaljujući upravo ovom planetarno popularnom lancu restorana, KFC je svoja vrata otvorio i za radnike na raznim pozicijama.

KFC ogranak u Sarajevu će zaposliti radnike na pozicijama od kuhinje do menadžmenta.

“Time smo još ponosniji na činjenicu da jedan ovakav brend dovodimo u našu državu, modernizujemo našu gastronomsku ponudu, a ljubiteljima hrane pružamo novi izbor proizvoda. Činjenica da ovaj planetarno popularni restoran stiže u nažu zemlju svakako je pozitivan signal i drugim, budućim investitorima”, rekao je Mehmed Pozderac, direktor sarajevske kompanije TASTRA.

Podsjetimo, firma TASTRA dijelom je Aptha korporacije, sastavljene od većeg broja kompanija, sa sjedištem u Bosni i Hercegovini, te sa više od hiljadu uposlenika.

klix.ba

Radio AS