U toku čišćenje lijeve obale Miljacke i uređenje Aleje ambasadora

Kako bi šetalište Bentbaša-Dariva i popularna Aleja ambasadora građanima pružili što bolje uslove za šetnju i odmor s dolaskom proljeća i toplijih dana, uposlenici Odjeljenja za održavanje putnih pojaseva, pri Službi za investicije i komunalne poslove Općine Stari Grad, provode aktivnosti na njegovom uređenju i čišćenju od rastinja, otpada, te podsijecanje grana.

Istovremeno, nastavljeni su radovi na uređenju korita i obala Miljacke i trenutno se radi čišćenje desne strane, na potezu od Bentbaše prema ušću Mošćanice.

Prema informacijama iz Službe za investicije i komunalne poslove, čišćenje lijeve obale i korita je završeno, nakon čega se prešlo na desnu obalu.

Uklanja se šiblje i nisko rastinje, kao i naslage nastale taloženjem mulja i otpada. Čišćenjem korita Miljacke povečava se propusna moć vodotoka i djeluje se preventivno u slučaju obilnih padavina kako bi se spriječilo izlijevanje rijeke iz korita.

Podsjećamo, ovaj projekat se realizuje u saradnji sa Ministarstvom privrede KS i Zavodom za izgradnju KS sa kojima je potpisan Sporazum o sufinansiranju projekata regulacije vodotoka.

Vrijednost radova na čišćenju korita Miljacke je 67.860 KM, a radove izvodi Klico trans gradnja d.o.o.

Radio AS