Uklonjen sporni LED ekran koji je jučer postavljen na Vilsonovom šetalištu

Ogromni LED ekran, koji je jučer postavljen uz obalu Miljacke, odmah do mosta Suade i Olge, a čije je postavljanje izazvalo niz reakcija te čak aktiviranje opštinskih i gradskih uprava, jutros je uklonjen.

LED ekran je jučer u jutarnjim satima bio instaliran na samom početku Vilsonovog šetalište, pri ulasku na most Suade Dilberović i Olge Sučić.

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić jučer je rekao da banjalučka firma, koja stoji iza postavljanja, nije dobila saglasnost općine, ali se pozivala na odobrenje uprave Grada Sarajeva, te je rekao da će sa uklanjanjem krenuti koliko – danas.

S druge strane, zbog toga što je u sve “upletena” i uprava Grada Sarajeva, oni su se jučer oglasili i rekli da saglasnost jeste data, ali ne na identičnoj lokaciji gdje je reklamni pano postavljen, i sa znatno manjim gabaritima u odnosu na onaj ekran koji je danas razbjesnio građane glavnog grada.

Poslije izazitog nezadovoljstva svih – od građana, preko opštinskih i gradskih uprava, a uz brzu reakciju nadležnih – LED ekran je, kako je i najavljeno, jutros uspješno uklonjen.

Radio AS