Večeras besplatan koncert Crvene jabuke na Ilidži povodom Dan državnosti BiH

Besplatan koncert grupe Crvena jabuka održat će se na Ilidži povodom obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Koncert na otvorenom u Rustempašinoj ulici, pod pokroviteljstvom Općine Ilidža, tek je dio cjelodnevnog progama proslave jednog od najvažnijih datuma u historiji naše domovine.

Uvertira nastupu kultnog sarajevskog benda, koji počinje od 20 sati, bit će kulturno-zabavni program koji su pripremile osnovne škole s područja općine Ilidža, a početak ovog dijela manifestacije, koja će ponuditi još dodatnih sadržaja za najmlađe Ilidžance, planiran je za 14 sati.

“Naš najveći motiv da se odlučimo na ovaj način obilježiti Dan državnosti Bosne i Hercegovine, uz sve protokolarne stvari iz ranijih godina, upravo su djeca i mladi. Kroz ovaj koncert i manifestaciju želimo im pokazati da Dan državnosti nije tamo neki praznik, već da je to jedan od najvažnijih datuma u historiji naše domovine”, kazao je Nermin Muzur, načelnik Općine Ilidža.

Muzur je naglasio kako se nada da će ovakve i slične manifestacije, kakvim Općina Ilidža u budućnosti planira obilježavati državne praznike, mlađe generacije potaknuti na razmišljanje o istinskom patriotizmu i kako trebamo voljeti našu zemlju, sva njena bogatstva i kako se prema njima odnositi na ispravan način.

Iz Općine Ilidža i Javne ustanove Kulturno sportski i rekreacioni centar Ilidža, koja je tehnički organizator, poručili su da će, uprkos činjenici da je koncert besplatan, svi posjetioci morati proći kontrolu koju će obavljati pripadnici zaštitarske agencije.

Zbog muzičkog spektakla u kojem će 25. novembra uživati svi Ilidžanci, ali i svi oni koji odluče posjetiti Ilidžu, centralni dio Rustempašine ulice će biti zatvoren za saobraćaj. Obustava na dijelu ove saobraćajnice od Rustempašinog mosta do ulaska na terminal će trajati od 24. novembra (21:00) do 26. novembra (7:00), a gradski saobraćaj će se odvijati prema ustaljenom redu vožnje na dan praznika.

Kulturno-zabavnoj manifestaciji obilježavanja Dana državnosti, koja počinje u 14 sati, prethodit će polaganje cvijeća na Spomen-kosturnici, spomenik borcima NOR-a (Veliki park Ilidža) u 13 sati, dok je polaganje cvijeća na Centralnom spomen obilježju ispred zgrade Općine Ilidža zakazano za 13.15 sati.

Svečana sjednica Općinskog vijeća Ilidža zakazana je za 13.30 sati.

“Koristim priliku da sve stanovnike Ilidže, ali i građane Kantona Sarajevo, pozovem na koncert Crvene jabuke za koji sam uvjeren da će biti istinski spektakl vrijedan datuma koji obilježavamo, a spremili smo i jedno iznenađenje”, poručio je načelnik Muzur.

Radio AS