Visit Sarajevo i ove godine najavljuje bogat sadržaj Sarajevo Summer Festa

Turistička zajednica Kantona Sarajevo i ove godine sufinansira projekte kroz Javni poziv Sarajevo Summer Fest 2023 za sve turiste, posjetioce i građane Kantona Sarajevo, a u cilju obogaćivanja turističke ponude kreiranjem primamljivih sadržaja.

“Nastavljamo podržavati projekte iz oblasti turizma, sporta, kulture, tradicije, gastronomije i slično. Više od 20 podržanih projekata/događaja bit će realizirano na različitim lokacijama u Kantonu Sarajevo. Među prepoznatljivijim projektima koji su se pokazali uspješnim i privukli veliki broj posjetilaca bit će održani koncerti ‘Live Stage Festival’ uz besplatan ulaz za sve posjetioce“, saopšteno je iz Turističke zajednice KS.

Muzičkih događaja će biti za različite ukuse, uz kombinaciju moderne i tradicionalne muzike, te nastupa – “Sarajevo Matinee Summer 2023”, “Kabare ženske priče”, “KUD Baščaršija – Sve boje Baščaršije”, “Festival folklora Sarajevo”, “Gala koncert Simfonijskog orkestra RTS” i drugih. Dobra zabava tokom ljeta planirana je i u Vilsonovom šetalištu, gdje će biti upriličen program “Ljeto na Vilsu”.

I ove godine bit će upriličeno nekoliko gastro festivala i događaja – “Festival ulične hrane, muzike i umjetnosti”, “Sarajevo Street Food Market – Summer Edition” te “Festival Eating Point 2023.”,  ponudit će najbolje tradicionalne ali i svjetske specijalitete u nekoliko sarajevskih najprometnijih ulica.

Među brojnim sadržajima festivala Turistička zajednica KS izdvaja “Garden of Dreams”, “Omladinski filmski festival”, “Warm festival i akademija”, te “Festival dječije umjetnosti FEDU 2023”.

Spisak sufinansiranih projekata dostupan je na web portalu www.visitsarajevo.ba, a uskoro će biti kreiran i kalendar Sarajevo Summer Fest 2023. sa detaljima najavljenih događaja.

Radio AS