Vlada FBiH izdvaja 4,5 miliona KM za uvezivanje radnog staža u javnim i privatnim preduzećima

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je, zajedno sa resornim ministarstvom, nastavila aktivnosti vezane za uvezivanje staža, a u skladu sa tim bit će izdvojeno 4,5 miliona KM za uvezivanje radnog staža.

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić je nakon sjednice izjavio novinarima da je, na današnjoj redovnoj sjednici Vlade FBiH, donesen niz bitnih odluka, a jedna od najvažnijih je da je Vlada FBiH, zajedno s resornim ministarstvom nastavila aktivnosti vezane za uvezivanje staža.

“Danas smo donijeli prijedlog odluke u kojem 4,5 miliona KM izdvajamo sredstava koja su planirana u Budžetu za uvezivanje radnog staža. Do sad smo, u prethodnom mandatu ove Vlade, izdvojili 45 miliona KM za uvezivanje radnog staža penzionerima koji nisu mogli otići u penziju, a imali su ispunjene uslove “, kazao je Džindić.

Po njegovim riječima, tom aktivnošću je penzionisano oko osam hiljada penzionera.

“Današnjom inicijativom da se rasporedi dodatnih 4,5 miliona KM putem javnog konkursa uvezat će se staž za otprilike još hiljadu penzionera”, naveo je ministar Džindić.

FENA

Radio AS