Vlada KS dala saglasnost za projekte sanacije Doma mladih i platoa Centra Skenderija

Vlada Kantona Sarajevo je na sjednici održanoj prošlog četvrtka dala saglasnost Ministarstvu privrede za realizaciju dva projekta KJP Centar Skenderija.

Prvi je Projekt “Sanacija Doma mladih” za šta je planiran iznos od pet miliona KM, dok je drugi službenog naziva “Unapređenje sajamskog turizma sanacijom platoa (I faza – nastavak i II faza)” za šta će biti izdvojeno 1,5 miliona KM. 

Iz Ministarstva privrede KS navode da su primarni ciljevi projekata sprečavanje prodora atmosferilija, povećanje sigurnosti konstrukcije i zaštita instalacija, rekonstrukcija ugroženih konstruktivnih elemenata, stvaranja kvalitetnih uslova za kulturni život mladih, stvaranje uslova za renoviranje Privrednog grada, pretvaranje platoa u potpuno uređen gradski trg, te vraćanje urbanog izgleda jednog od glavnih trgova Sarajeva.

Sporazume o sufinansiranju navedenih projekata sa KJP Centar Skenderija potpisat će ministar privrede KS Zlatko Mijatović, a za njihovu realizaciju sredstva su planirana u Budžetu Kantona Sarajevo za 2023. godinu.

Radio AS