Vrijedna donacija Općine Ilijaš SOS Dječijim selima u BiH

Općina Ilijaš donirala je 20.000 KM SOS Dječijim selima u BiH sa ciljem pokrivanja dijela troškova jedne porodice. Potpisivanjem ugovora o donaciji ozvaničeno je novo prijateljstvo te organizacije i Općine Ilijaš, a tom prilikom načelnik Akif Fazlić posjetio je SOS Dječije selo Sarajevo gdje se sastao sa nacionalnim direktorom te organizacije Malikom Garibijom.

“Osjećamo odgovornost prema SOS Dječijim selima u BiH jer izrazito cijenimo rad Organizacije i želimo biti podrška radu, svjesni činjenice da Općina Ilijaš ima zaista tešku socijalnu strukturu stanovništa te da 18 djece iz naše općine odrasta u SOS Dječijim selima. Vjerujemo da je ovo početak prijateljstva i naše trajne podrške toj organizaciji jer mislimo da kao lokalna zajednica možemo doprinijeti u osiguravanju boljih uslova za djecu i mlade. Radujemo se nastavku saradnje, sretni smo što ćemo i ubuduće biti partneri u humanoj misiji”, izjavio je načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić.

Kako je kazao nacionalni direktor SOS Dječijih sela u BiH Malik Garibija, u SOS Dječijim selima u BiH pružaju smještaj i brigu djeci i mladima bez roditeljskog staranja iz cijele Bosne i Hercegovine i trude se graditi jaka partnerstva sa lokalnim zajednicama i općinama iz kojih dolaze djeca i mladi.

“Jedan od vrijednih partnera je upravo Općina Ilijaš, koja je za 2023. godinu iz Budžeta Općine izdvojila ukupno 20.000 KM za pokrivanje dijela troškova jedne porodice iz SOS Dječijeg sela Sarajevo. Od srca smo zahvalni Općini Ilijaš i načelniku Akifu Fazlić koji je prepoznao potrebe djece i mladih. Sigurni smo da ćemo uz prave partnere, kao što je Općina Ilijaš, zajedničkim snagama doprinijeti osiguravanju sretnog djetinjstva i bolje budućnosti za djecu i mlade bez roditeljskog staranja”, istakao je Garibija, saopćeno je organizacije SOS Dječija sela u BiH.

Nakon potpisivanja ugovora, predstavnici Općine Ilijaš posjetili su jednu porodicu SOS Dječijeg sela Sarajevo.

Organizacija SOS Dječija sela u BiH pruža brigu za 196 djece i mladih, a kroz Program jačanja porodica direktno podržava i socijalno ugrožene porodice.

Radio AS