Za 350 pripadnika boračke populacije iz KS osigurane godišnje karte za Olimpijski bazen Otoka

Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo u narednom periodu započinje realizaciju Projekta rehabilitacije i vježbanja u vodi za boračku populaciju na Olimpijskom bazenu Otoka za 2024. godinu.

Osnova projekta je rehabilitacija i vježbe u vodi za braniteljsku populaciju, s krajnjim ciljem socijalizacije, te očuvanja i unapređenja fizičkog i mentalnog zdravlja. U planu je podjela 350 godišnjih akreditacija/karata za korištenje Olimpijskog bazena Otoka, a ukupni troškovi projekta su cca 70.000 KM, pri čemu će dio od 50.000 KM snositi Ministarstvo za boračka pitanja KS, a preostali dio Grad Sarajevo.

“Zasluge naših branitelja su u periodu agresije i odbrane domovine nemjerljive, te je obaveza društva obezbijediti adekvatne uslove za njihovu rehabilitaciju, tjelovježbu i ugodno okruženje”, istakao je, između ostalog uz najavu za realizaciju ovog projekta, ministar za boračka pitanja KS Omer Osmanović.

Ovim povodom, danas je predsjednik Koordinacije boračkih udruženja KS Ismet Imamović preuzeo karte za korištenje bazena, koje će potom distribuirati braniteljima koji su ostvarili ovo pravo.

Radio AS