ZZO KS: Od 1. jula osiguranicima dostupno više od 150 medicinskih sredstava

Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo saopćilo je da će od 1. jula osiguranicima biti dostupno više od 150 medicinskih sredstava. Ta novina je rezultat transparentno provedenog javnog poziva i zaključivanja ugovora sa 86 isporučioca medicinskih sredstava.

Novim ugovorima značajno je povećan broj medicinskih sredstava koja osiguranici mogu dobiti na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja.

Po prvi put, osiguranici će moći na “Potvrdu o potrebi medicinskih sredstava” ostvariti pravo na dječija neurološka kolica, senzore za kontinuirano mjerenje šećera u krvi, kompresivni rukav i rukavicu za limfedem, aparat i trakice za mjerenje protrombinskog vremena u krvi, perike od prirodne kose za djecu, Brajevu pisaću mašinu, govorni tlakomjer za slijepa lica, kao i mnoga druga sredstva propisana Uredbom o obimu, uslovima i načinu ostvarivanja prava osiguranih lica Kantona Sarajevo na medicinska sredstva.

Lista isporučioca medicinskih sredstava gdje se mogu realizovati potvrde biće objavljena na web stranici Zavoda i dostupna u svim poslovnicama Zavoda.

Za dodatne informacije, zainteresovani mogu posjetiti web stranicu ili kontaktirati Zavod direktno, saopšteno je iz Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo.

Radio AS