Adnan Karamehmedović smijenjen sa dužnosti direktora preduzeća u Novom Sarajevu

Zbog protivpravnog djelovanja i kršenja propisa finansijskog poslovanja koje je utvrdio odbor za reviziju ONSA-e, danas je razriješen dužnosti direktor ovog općinskog javnog preduzeća, saopšteno je iz NiP-a.

“Jučer smo, odmah po saznanjima, službeno uputili pitanja o grubim nepravilnostima u poslovanju ONSA-e prema općinskoj administraciji i pozvali istražne organe da poduzmu odgovarajuće korake na dokumentiranju i procesuiranju eventualnog protivpravnog djelovanja.

Nažalost, ova situacija samo dodatno potvrđuje ispravnost Odluke Naroda i Pravde Novo Sarajevo da uskrati svoju podršku aktuelnoj općinskoj administraciji predvođenoj dr. Hasanom Tanovićem, a koja, prema vlastitim navodima, “nije dozvolila imenovanje nestručnih i nekompetentnih osoba na rukovodeće pozicije”, aludirajući valjda na nastojanja NiP-a Novo Sarajevo da se izbjegnu upravo ovakva imenovanja kakvo se na kraju i desilo. Prethodno, nismo dali svoju podršku ni imenovanju Skupštine ovog preduzeća. Umjesto JP ONSA-e kao jednog od motora razvoja i društveno korisnog djelovanja, dobili smo jos jednu aferu u našoj opcini, sada tešku 55.000 KM”, navodi se u saopćenju.

Radio AS