Baletni spektakl “Orašar” rasprodan, u prodaji ulaznice za drugi termin 21. decembra

Baletni spektakl “Orašar” rasprodan je u Sarajevu u rekordnom roku za najavljeni termin 20. decembra u Bosanskom kulturnom centru, a zbog velikog zanimanja publike, u prodaju su puštene ulaznice za novi termin, 21. decembra.

Kao i za prvu predstavu, ulaznice se prodaju u sistemu Entrio.ba, a mogu se kupiti i na prodajnom mjestu Artikulacija BKC i na platou Skenderije. 

Prvaci i solisti ukrajinskih nacionalnih kazališta te nagrađivani baletni plesači okupljeni u prestižni baletni ansambl Ukrainian Classical Ballet donose pred sarajevsku publiku najpopularniju baletnu bajku za sve generacije.

Praizvedba baleta “Orašar” održana je u Sankt Peterburgu 18. decembra davne 1892. godine. A već dugi niz godina balet “Orašar” prerastao je u pravi međunarodni fenomen koji je postao simbolom decembarskog i božićnog ugođaja.

“Orašar” koji će sarajevska publika ovog decembra moći pogledati u dva termina, obogaćen je svjetlosnim efektima, raskošnim kostimima i impresivnom produkcijom, a garancija nezaboravnog doživljaja svakako je i briljantna muzika Petra Iljiča Čajkovskog, uz koreografiju Valerija Petroviča Kovtuna.

Radio AS