Benjamina Karić čestitala 6. april: Nema više mjesta pogrešnim odlukama i neodlučnosti

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić čestitala je 6. april, Dan grada Sarajeva.

Uz čestitku je poručila da danas s ponosom slavimo Dan našeg grada i sa zahvalnošću se prisjećamo svih koji su ga u njegovoj dugoj historiji gradili, branili, doprinosili njegovoj ljepoti i otvorenom duhu i, koji obavezuju da sve što smo baštinili, ljubomorno čuvamo i nadograđujemo.

“Sarajevo je grad svih njegovih građanki i građana, grad otvorenog srca i raširenih ruku. Sigurna sam da možemo odgovoriti na svaki izazov, svakodnevno vrijedno radeći za dobrobit našeg grada i njegovih ljudi – ponosnih što su u njemu rođeni, sretni što u njemu imaju priliku živjeti i pridonositi njegovom razvoju i napretku. To dugujemo onima koji su nesebično podnijeli najveću žrtvu i dali svoje živote za mir i našu slobodu”, rekla je.

Gradonačelnica je naglasila da prihvatanje naših različitosti i život u slozi je jedini način da opstanemo.

“Nema više mjesta pogrešnim odlukama i neodlučnosti. Okrenimo se jedni drugima, jer jedino zajedno, možemo naše Sarajevo učiniti još boljim i poželjnijim mjestom za život za sve nas i za buduće generacije. Sretan nam 6. april, Dan grada Sarajeva. Voli vas vaša gradonačelnica, Benjamina Karić”, poručila je.

Gradonačelnica je rekla da se ovaj praznik danas posvećuje mladima.

“Trebamo se boriti istinom, trebamo se boriti za pravdu, trebamo edukovati naše mlade, pružiti im dovoljno znanja kako bi oni nastavili hrabru i časnu borbu u miru”, rekla je.

Benjamina Karić je podsjetila i da sloboda nije došla sama od sebe.

“Za nju smo se borili i izborili. Tako da na to trebamo biti ponosni i ljubomorno čuvati ovaj grad, raditi za ovaj grad i služiti građanima i nadamo se da ćemo već sljedeći 6. april dočekati u puno ljepšem Sarajevu”, rekla je.

Benjamina Karić je naglasila i koliko je važno raditi na infrastrukturnim projektima te podsjetila da se trenutno aktivno radi na obnovi centra grada.

“Podjednako trebamo voditi računa o kulturi i sportu i pružiti priliku mladima. Sarajevo je ušlo među pet kandidata za Evropsku prijestolnicu mladih za 2026. godinu. Sigurna sam da imamo sjajne mlade ljude. Sarajevo je grad mladih”, rekla je.

Karić je poručila da se danas dodjeljuje i šestoaprilska nagrada grada Sarajeva.

“ve godine dobitnik nagrade je akademik, prof. dr. Kemal Hanjalić. To je za mene dvostruka radost jer je akademir Hanjalić je bivši gradonačelnik grada Sarajeva”, poručila je ona.

Radio AS