Benjamina Karić i Ibrahim Hadžibajrić posjetili dežurne službe

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i gradonačelnica Benjamina Karić posjetili su večeras dežurne gradske službe koje će noć provesti radno i biti i ove noći na usluzi našim građanima Sarajeva.

Ove službe daju ogroman doprinos u brizi za sigurnost i zdravlje naših građana i ovom posjetom im se želimo zahvaliti za sve što čine, poručeno je tokom obilaska.

Kako je kazao načelnik Hadžibajrić, policijski službenici, vatrogasci, ljekari i medicinsko osoblje prvi su koji djeluju u slučaju nezgoda, nesreća, prirodnih nepogoda i drugog, te mu je posebno drago podijeliti sa njima posljednje sate stare godine i čestitati im dolazak nove.

“Drago mi je što smo posjetili dežurne gradske službe koje su i večeras na visini zadatka. Pored onih redovnih posjeta insistirao sam da večeras posjetimo i našu Policijsku stanicu Logavina i Dobrovoljno vatrogasno društvo Vratnik i poželimo im sretan dolazak Nove godine. Ove službe brinu o nama 24 sata dnevno, 365 dana u godini i zato imaju našu podršku u radu, a tako će biti i ubuduće. Njihov doprinos u stvaranju sigurnog okruženja za građane i pružanju ljekarske pomoći je ogroman i svi smo im zahvalni na tome”, poručio je načelnik Hadžibajrić.

Gradonačelnica Benjamina Karić kazala je kako joj je zadovoljstvo što u novogodišnjoj noći mogu pokazati pažnju prema ovim ekipama.

“Zadovoljstvo mi je što u novogodišnjoj noći možemo pokazati pažnju prema ljudima koji najvrjednije rade i koji večeras za razliku od većine građana ne uživaju u novogodišnjem dočeku sa svojim porodicama nego su u pripravnosti i na raspolaganju svim našim sugrađanima ukoliko nešto pođe po zlu. I najmanje što možemo uraditi je da ih obiđemo, razgovaramo i podijelimo praznično raspoloženje s njima”, kazala je gradonačelnica Karić.

Dežurne službe brinu da sve bude u redu

Obilazak je počeo posjetom Profesionalnoj vatrogasnoj brigadi gdje je načelnika i gradonačelnicu dočekao direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Dženan Brkanić i dežurna ekipa te su istakli da im ova posjeta mnogo znači. Iz Profesionalne vatrogasne brigade poručili su da građani mogu mirno spavati i ove noći jer će ekipe PVB-a brinuti da sve bude u redu. Za posjetu i podršku direktor Brkanić uručio je zahvalnice načelniku Hadžibajriću i gradonačelnici Karić.

Nakon toga, uslijedila je posjeta Zavodu za hitnu medicinsku pomoć gdje je načelnika i gradonačelnicu dočekala dežurna dr Jasna Huseinbegović Musić. Ljekari i medicinsko osoblje Hitne pomoći će i ove noći biti spremni za svaku medicinsku intervenciju.

Načelnik Hadžibajrić i gradonačelnica Karić potom su posjetili Saobraćajnu policiju KS gdje je njihov domaćin bio zamjenik komandira Elvedin Mahmutović, kao i Policijsku stanicu Stari Grad gdje ih je dočekao načelnik Prve PU Salih Tufo.

Posjeta je završila obilaskom Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vratnik, koje je osnovano davne 1934.godine na Vratniku, a zona djelovanja im je općina Stari Grad. U svojih 87 godina rada izgradili su blistavu tradiciju i važe za jedno od najboljih dobrovoljnih vatrogasnih društava u Bosni i Hercegovini. Na Vratniku je načelnika Hadžibajrića i gradonačelnicu Karić dočekao Muris Domić, predsjednik DVD Vratnik i svi dobrovoljni članovi ovog društva.

Radio AS