Brojni sadržaji za djecu: Sutra velika porodična zabava u Pionirskoj dolini, ulaz besplatan

U okviru Dana Kantona Sarajevo Pionirska dolina prethodnih dana bila je mjesto realizacije ekološke akcije u okviru inicijative “1000 stabala za naše zoo stanovnike”, a nastambe u kojima borave životinje dobile su na desetine novih stabala šumskog voća.

Naime, inicijativu je ove sezone, na prijedlog preduzeća KJKP Park Sarajevo da Pionirska dolina bude najprije i najviše prostor dječijeg druženja i odrastanja podržao Kanton Sarajevo, osiguravši sredstva za određeni broj stabala, a prethodnih dana radnici preduzeća Park, odnosno Pionirske doline su zajedno s posjetiocima sadili su sadnice.

Sve je spremno i za nastavak ove priče, u okviru koje će i sutra, u subotu, 11. maja biti zasađen novi broj drveća, tokom velike porodične zabave koja se priprema u Pionirskoj dolini. Iz KJKP Park poručuju da su obavili sve pripreme kako bi u subotu sve bilo spremno za još jednu feštu za malu i veliku raju.

Nakon što na samom početku, odnosno u 11:00 sati druženje počne simboličnom sadnjom novih stabala, uslijedit će mnoštvo kreativnih radionica, muzički program i kreativno druženje, za koje će se pobrinuti popularni i djeci omiljeni Latif Moćević i Mravko Travko, ulični svirači, mađioničarska predstava, pregršt poklona…

Zabava će trajati do 14:00 sati, a ulaz za sve posjetioce je besplatan.

“Očekujemo vas i radujemo se još jednom druženju”, poručuju iz Pionirske doline.

Radio AS

Odgovori