Četiri koncerta večeras u sklopu Jazz Festa Sarajevo

Tokom treće večeri Jazz Festa Sarajevo će biti predstavljena četiri koncertna programa.

Večeras u 19:30 u Ateljeu Figure nastupaju Dobrila & Dorian. Dobrila Grašeska vokalistica i udista Dorian Jovanović izvest će repertoar makedonske tradicionalne muzike i predstaviti svoj novi album “Pile šareno”, a u 19:00 u Narodnom pozorištu nastupa pijanista Nitai Hershkovits. Nitai je 2016. godine održao sjajan koncert u Vijećnici, a nakon sedam godina vraća se promovirati svoj novi album koji će upravo danas biti objavljen za prestižnog njemačkog izdavača ECM.

U 20:30 u Pozorištu mladih nastupa legendarni američki bubnjar Hamid Drake zajedno sa vibrafonistom Pasqualeom Mirrom kojeg smatraju jednim od najzanimljivijih evropskih vibrafonista i unikatnom pojavom na italijanskoj sceni. Posljednji koncert za večeras je u 22:00 u Narodnom pozorištu kada će nastupiti Bombino, afrička muzička zvijezda i jedini muzičar iz Nigera nominiran za nagradu Grammy.

Ulaznice za koncert Bombina su rasprodate, a ulaznice za ostale koncerte festivala možete kupiti online na jezzfest.ba, u festivalskom box officeu (La Benevolencija 14, od 11:00 do 18:00) ili pola sata prije koncerta u dvorani u kojoj se koncert održava.

Radio AS