Danas u BiH sa pljuskovima i grmljavinom, a od sutra sunčano uz temperature do 40 stepeni

Jutros je u Hercegovini i na jugozapadu Bosne vedro, a u ostatku zemlje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove ima magle.

Danas će u Bosni preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno vedro, uz umjeren porast naoblake tokom dana.

Poslije podne i dio noći širom zemlje se očekuju pljuskovi i grmljavina, koji lokalno mogu biti i izraženiji. Vjetar slab uglavnom sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 26 do 32, na jugu do 36 stepeni Celzija.

U Sarajevu uglavnom umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom poslijepodneva se očekuju pljuskovi i grmljavina. Dnevna temperatura oko 29 stepeni.

Sutra (nedjelja) u Hercegovini i na jugozapadu Bosne biće pretežno vedro. U ostatku zemlje jutro umjereno do pretežno oblačno uz postepeno razvedravanje. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 17 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 28 do 34, na jugu zemlje do 38 stepeni.

ponedjeljak se prognozira sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istočne Bosne može biti magle. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 23, na jugu do 26, a dnevna od 30 do 35, na jugu do 39 stepeni.

utorak opet sunčano i vruće. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 24, na jugu do 27, a dnevna od 31 do 37, na jugu do 40 stepeni.

Isto vrijeme, sunčano i vruće, nastavlja se i u srijedu. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 19 do 24, na jugu do 28, a dnevna od 32 do 38, na jugu do 40 stepeni.

Radio AS