Dijelovi Sarajeva u četvrtak ostaju bez vode na 15 sati, iz ViK-a zamolili građane za strpljenje

U četvrtak, 28. marta 2024. godine, od 5:00 sati planirano je izvođenje radova na uvezivanju dijela rekonstruisanog potisnog cjevovoda DN 700 za pravac pumpanja Alipašin most – Kobilja glava.

Ovi veoma kompleksni radovi odvijat će se na spoju ulica Srđana Aleksića i Džemala Bijedića, na lokalitetu novoizgrađenog kružnog toka (kod GRAS-a).

U sklopu planiranih radova doći će do prekida vodosnabdijevanja naselja: Koševsko brdo, Bare (Šip), Ciglane, Crni vrh, Gorica, Velešići, Pofalići, Hum brdo, Gornji Velešići, Hotonj, Barica, Dumače, Ugorsko, Dreskovača, Krše, Donja Jošanica, Orahov brijeg, kao i u ulicama: Alipašina, Bolnička, Koševo, Patriotske lige, Zahira Panjete, Orlovačka, Drinska, Fra Matije Divkovića, Skopljanska i Ivanjska.

Prema procjenama kompanije, radovi će trajati 15 sati, a normalizacija vodosnabdijevanja očekuje se u kasnim večernjim satima.

Iz ViK-a su građane zamolili za strpljenje zbog izvođenja neophodnih radova.

“Molimo sve korisnike na ovim područjima da osiguraju dovoljne količine vode s obzirom na dugotrajan prekid vodosnabdijevanja. Za sve informacije možete se obratiti našem dispečerskom centru na brojeve telefona 033 210 707 i 033 220 435. Zahvaljujemo se na razumijevanju i strpljenju”, saopćeno je.

Preduzeće Vodovod i kanalizacija u posljednjih nekoliko sedmica vršilo je niz popravki u brojnim dijelovima grada, a građani su najčešće prijavljivali probleme na Otoci i u ulici Patriotske lige.

Najveći kvar koji je ViK sanirao u posljednjih nekoliko sedmica odnosio se na radove na izvorištu Bačevo 11. februara, kada su radovi na sanaciji glavnog potisnog cjevovoda trajali skoro 26 sati.

Radio AS