Direktor GRAS-a: Videonadzor u vozilima funkcioniše, uspijevamo identifikovati one koji pričine štetu

Direktor sarajevskog preduzeća GRAS Senad Mujagić tvrdi da videonadzor u vozilima javnog prevoza funkcioniše te da na osnovu njega uspijevaju identifikovati one koji pričine štetu u vozilu.

Naglasio je da je nedavno bio u policiji kako bi se sankcionisao građanin koji je napravio štetu u vozilu.

“Bilo je nekoliko oštećenja koja smo utvrdili preko videonadzora. Nedavno sam bio u Policijskoj upravi Novo Sarajevo, gdje sam potpisao izjavu o oštećenju tuđe stvari. Sugrađanin, čiji je identitet otkriven na osnovu videosnimka i čiji je identitet poznat policiji, biće krivično gonjen”, izjavio je Mujagić tokom gostovanja u programu TVSA.

Govoreći o tramvajskom prevozu, najavio je da će nekoliko GRAS-ovih vozača tramvaja ići na obuku za upravljanje 15 novih tramvaja švicarskog proizvođača Stadler. Ukazao je da će oni biti zaduženi da stečeno znanje prenesu na ostale vozače tramvaja. Istakao je da će do kraja godine biti isporučen prvi novi tramvaj, a da će preostali biti isporučeni do ljeta sljedeće godine.

Ne negira da je nedovoljan broj tramvaja, ali je obećao da će taj problem biti riješen.

“I prije početka rekonstrukcije tramvajske pruge imali smo deficit s tramvajima. Trenutno imamo 20 ispravnih tramvaja, od čega je u saobraćaju 18-19 tramvaja. Jedan bude na servisu. Očekujemo popravku četiri-pet tramvaja. Dolaskom novih tramvaja moći ćemo potpuno zadovoljiti potrebe tramvajskog prevoza”, konstatovao je Mujagić.

Najavio je da će Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo raspisati tender za nabavku još 10 novih tramvaja, a jedan od razloga za to jeste produženje tramvajske pruge od Ilidže do Hrasnice.

Radio AS