Djeca u KS će nastaviti boravak u vrtićima iako roditelji nisu izvršili rezervaciju putem EMIS-a

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo izdalo je obavijest za roditelje i staratelje koji su propustili izvršiti rezervaciju boravka djece u predškolskim ustanovama u junu 2023. godine.

U njemu se navodi da je Ministarstvo danas dostavilo akt Izmjena i dopuna Instrukcije o upisu djece u predškolske ustanove u školsku 2023/2024. godinu na postupanje svim predškolskim ustanovama u KS.

Navedenim aktom omogućeno je da EMIS-osobe predškolskih ustanova izvrše upis djece u odgojne grupe u školsku 2023/2024. godinu, za djecu onih roditelja koji nisu izvršili rezervaciju u junu 2023. godine, najkasnije do 13. augusta ove godine.

“Shodno navedenom, informišemo sve roditelje/staratelje koji nisu izvršili ovu obavezu u junu 2023. godine putem sistema EMIS-predškolsko, da će njihova djeca nastaviti koristiti usluge predškolske ustanove koje su do sada pohađala i u narednoj školskoj godini”, obavijestili su iz Ministarstva.

Kako su dodali, roditelje/staratelje ove djece će kontaktirati predškolske ustanove putem e-maila, telefona ili SMS-a, kako bi potvrdili nastavak boravka djece u narednoj školskoj godini. Ministarstvo je o ovoj izmjeni obavijestilo predškolske ustanove i nadzire proces odobravanja rezervacije.

Roditelji djece koji su propustili izvršiti rezervaciju u junu 2023. godine, u obavezi su dostaviti u vrtić koji dijete pohađa vlastoručno potpisan dokument kojim se potvrđuje nastavak boravka u školskoj 2023/2024. godine, najkasnije do 31.08.2023. godine.

Radio AS