Dobrovoljni davaoci krvi od sada će imati pogodnosti na Olimpijskom bazenu Otoka

Olimpijski bazen Otoka i Zavod za transfuzijsku medicinu FBIH odlučili su nagraditi humanost dobrovoljnih davaoca krvi i omogućiti im beneficije plivališta Olimpijskog bazena u Sarajevu.

Ovo je ujedno prvi put da je realiziran ovakav vid saradnje, do koje je došlo na inicijativu gradskog vijećnika Adija Škaljića.

Protokol su potpisali direktor Olimpijskog bazena Avdija Hasanović i direktorica Federalnog zavoda za transfuziologiju Aida Đozo s ciljem podsticanja društvenih interesa i koristi, kroz razvoj motiviranosti i zadovoljstva višegodišnjih dobrovoljnih davalaca krvi koji humanim činom pomažu osobama kojima krv znači život.

Uprava Olimpijskog bazena Otoka će onima koji su dvadeset i više puta dobrovoljno dali krv, obezbijediti beneficije u smislu pružanja usluga rekreativnih aktivnosti po Tarifi 2 zvaničnog cjenovnika.

Cjenovnik je dostupan na zvaničnoj web stranici bazena, a možete ga pronaći i ovdje.

Dobrovoljnim davaocima krvi biti će, također, omogućene iste pogodnosti koje preduzeće ima u ponudi modela za Treću životnu dob – osam termina mjesečno 10,00 KM, odnosno 2 puta sedmično, u unaprijed planiranim terminima.

Da bi ostvarili pogodnosti, dobrovoljni davaoci krvi su obavezni da na blagajni Olimpijskog bazena u Sarajevu pokažu potvrdu izdatu od Zavoda za transfuzijsku medicinu FBiH, kao dokaz svog statusa.

Saradnja je potpisana na 12 mjeseci.

Radio AS