Dvije sarajevske ulice u Starom Gradu i Općini Centar od danas će nositi novi naziv

Zastupnici u Skupštini KS danas su izglasali o preimenovanju Zvorničke ulice u Bulevar Ivice Osima, a ujedno je donijeta odluka i o promijenjeni naziva ulica u Općini Stari Grad i Općini Centar.

Komisija za obilježavanje, čuvanje i njegovanje historijskih događaja i ličnosti Skupštine Kantona Sarajevo na čelu sa zastupnikom Elvisom Vretom, proslijedila je Skupštini KS tri prijedloga o preimenovanju tri sarajevske ulice.

Osim Zvorničke, koja će od danas nositi naziv Bulevar Ivice Osima, zastupnici su glasali o dodijeli naziva ceste koja se proteže od Opservatorija duž bob staze do Vidikovca na Trebeviću u Ulicu Alije Oruča.

Ovaj prijedlog podržalo je 25 zastupnika, nije bilo suzdržanih, ni protiv.

“Cesti na području Općine Stari Grad Sarajevo – MZ ‘Širokača’ , daje se naziv i glasi ‘Ulica Alije Oruča”, navedeno je u odluci.

Također, dio ulice na području Općine Centar od danas će nositi naziv Ulica Ibrahima Ibre Poplate. Radi se o u naziva dijelu ulice od raskrsnice sa ulicom Alipašina do raskrsnice sa ulicom Patriotske lige, na području Općine Centar – MZ “Koševo 2”.

Radio AS