Efendić uručio ključeve dva nova vozila Policijskoj upravi Novi Grad Sarajevo

Općina Novi Grad Sarajevo obezbijedila je dva vozila Policijskoj upravi Novi Grad Sarajevo.

Primopredaji vozila danas je nazočio načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić, koji je tom prilikom istakao da ta općina u kontinuitetu pruža podršku radu Policijske uprave.

“Svake godine se jedan dio sredstava izdvoji iz općinskog budžeta za podršku njihovom radu, a to je ono za šta izrazi želju Policijska uprava na području naše općine. Ovaj put to su dva vozila čija je vrijednost oko 60.000 KM i nadam se da će im olakšati rad u svom poslu”, kazao je Efendić.

Podsjetio je da je Općina Novi Grad i ranije ulagala u Policijsku upravu, te je izvršena zamjena stolarije, izgrađen je parking, a opremljena je i Jedinica za podršku Policije Novi Grad.

Načelnica Odjeljenja za odnose s javnošću Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mersiha Novalić kazala je da ovo nije prvi put da Općina Novi Grad materijalnim i tehničkim sredstvima pomaže Policijsku upravu Novi Grad.

“S obzirom na to da govorimo o najmnogoljudnijoj općini u Kantonu Sarajevo ovo je najveća policijska uprava MUP-a KS. Ova vozila bit će korištena u našem Odjeljenju kriminalističke policije i Policijske uprave Novi Grad. Zahvalni smo na ovoj podršci”, poručila je Novalić nakon današnje primopredaje vozila.

(Fena)

Radio AS