“Emina i Deda Show” 2. marta u BKC-u

JU Bosanski kulturni centar KS najavljuje “Emina i Deda Show”, djevojke koja je nesvakidašnjim talentom trbuhozborstva (pjevanje bez pomicanja usta), oduševila regiju, a u okviru mini-turneje po Bosni i Hercegovini, pred sarajevskom publikom će se predstaviti 2. marta u velikoj dvorani BKC-a. 

Emina Bajtarević je osvojila simpatije publike nastupom na prošlogodišnjem Supertalentu, na kojem je osvojila drugo mjesto. Emina je izvođenjem pjesme Franka Sinatre “My Way”, a zatim u finalnoj noći i izvedbom poznate pjesme “The Phantom Of The Opera”, oduševila i ostavila bez riječi žiri, voditelje i publiku u studiju, ali i brojne gledaoce pokraj televizijskih ekrana.

Vokalne sposobnosti i talenat trbuhozborstva Eminu i njenog lutka Dedu (Zlatka) čine nesvakidašnjim i posebnim na sceni. Ovaj simpatični “duo” je konačno tu i spreman je da svojim vrhunskim nastupom osvoji i sarajevsku publiku.

Nakon završetka oficielnog programa, bit će upriličeno i kratko druženje u okviru programa “Meet & Greet”, kada će publika moći da se slika i razgovara sa Eminom.

Emina Bajtarević je rođena u Sarajevu, živi u Kaknju, a jedan dio svog života, tokom studiranja, je provela u Zenici. Studije je završila na Univerzitetu u Zenici kao studentica generacije. Magistrirala je socijalnu antropologiju u Norveškoj i asistentica je na fakultetu u Zenici na katedri za Kulturalne studije. Trenutno živi na relaciji Kakanj (BiH) – Oslo (Norveška).

Osim trbuhozborstva i muzike, Emina se bavi slikanjem, digitalnom umjetnošću, te radi i studira u Norveškoj. Ima pregršt hobija i zanimanja za različite stvari. Između ostalog, piše roman, pjesme, glumi i pjeva, svira nekoliko instrumenata kao što su: gitara, bubnjevi, bas i klavijatura, a radi i na aranžmanima i produkciji autorskih pjesama.

Uporedo s tim, gradi i muzičku karijeru pod umjetničkim imenom “Vimoksha”, a trenutno sprema album koji će nositi naziv “Vilenjak” i na kojem će biti 10 kompozicija. U repertoaru, osim obrada poznatih hitova domaćih i stranih izvođača, kojima daje svoj pečat, izvodi i vlastite autorske pjesme: “Nazovi nekog osim dilera”, “Odsjaji”, “Pustite mi mir”, “Ništa”, “Being Me” i “Discommunication”, koje je objavila na svom YouTube kanalu.

Ulaznice se po cijeni od 10 KM mogu kupiti u biletarnici u BKC-u, od petka, 16. februara. Rezervacija ulaznica putem telefona: 063- 505 – 000. Suorganizator programa je Tropik d.o.o. Zenica, saopšteno je iz BKC-a KS.

Radio AS