Ex-Yu Rock Centar predstavio jedinstven muzički događaj “RITAM ‘84”

U organizaciji Ex-Yu Rock Centra i ZI Public Relations Consultancy, uz podršku NATO Misije u Bosni i Hercegovini, održan je jedinstveni muzički događaj pod nazivom “Ritam ’84”.

Ovaj događaj inspirisan je 40. godišnjicom Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu i Ljetnih olimpijskih igara u Los Angelesu.

Najvećim hitovima iz 1984, Marla Feris, DJ CHI i Zlijay su goste vratili u slavno doba ex-jugoslovenske i strane rock scene. Brigadna generalica Pamela McGaha, zapovjednica NATO štaba Sarajevo, istakla je nevjerovatnu moć muzike i sporta u povezivanju ljudi.

“Ove godine, dok obilježavamo 40. godišnjicu Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, željeli smo proslaviti jedinstveno muzičko nasljeđe ove regije i pružiti priliku mladima da nastave ovu posebnu tradiciju. Također, željeli smo istaknuti važnost vrijednosti kao što su poštovanje i prijateljstvo, koje su toliko važne za olimpijski duh,” izjavila je McGaha.

Iz Ex-Yu Rock Centra ističu zahvalnost NATO Misiji u Bosni i Hercegovini na prepoznavanju njihovog angažmana u promociji i afirmaciji kulture i muzike.

“Dok je bitno sjetiti se trenutaka jedinstva iz prošlosti, još je bitnije uzeti to kao priliku da gradimo što dinamičniju i bogatiju kulturnu scenu danas. To se najbolje može uraditi podrškom mladim umjetnicima i podstrekom njihovom radu – kroz razvoj i ulaganje u prostore gdje se mladi mogu okupljati, gdje bendovi mogu vježbati, predstavljati autorski rad ili nastupati,” naglasio je Frederick Lindsay, projektni koordinator Ex-Yu Rock Centra.

Ovaj događaj predstavlja samo jedan korak ka očuvanju bogatog nasljeđa i podršci mladim talentima u izgradnji kulturne scene današnjice. Ex-Yu Rock Centar ostaje predan svojoj misiji promovisanja muzičke baštine i podsticanja kreativnosti kod novih generacija.

Radio AS