Festival inovacija Maker Faire uskoro u Sarajevu

Treći put zaredom Asocijacija FabLab BiH organizuje najveći festival inovacija u regionu – Maker Faire Sarajevo 2024. Ovogodišnji sajam održat će se 25. maja u Botaničkoj bašti Zemaljskog muzeja u Sarajevu, uz podršku Delegacije Evropske Unije.

Maker Faire Sarajevo kroz niz radionica i izlaganja slavi nauku, kreativnost i inovativnost, a svi zainteresovani inženjeri, umjetnici i naučnici svoje inovacije i proizvode mogu prijaviti do 19. 5. 2024. godine, do 23:59 sati.

Maker Faire mjesto je za sve mejkere koji žele da pokažu svoje hobije, eksperimente, projekte i raznovrsna umijeća, a za cilj ima predstaviti nauku i inovacije zabavnim i pristupačnim. Podsjetimo, Maker Faire u Bosni i Hercegovini po prvi put je održan 2022. godine u Sarajevu, kada je privukao 85 izlagača i 10.000 posjetilaca. Prošlogodišnji Maker Faire Sarajevo ostvario je još veći uspjeh sa 95 izlagača, 12.000 posjetilaca i 50 organiziranih STEM radionica.

“Naš partner ove godine je Zemaljski muzej, i na dan sajma, ulaz za Muzej i Maker Fairea je besplatan.

Maker Faire Sarajevo 2024 obećava nove uspjehe i inovativne projekte, a zajedno s tim i nezaboravno iskustvo. Dođite, pokažite što znate i zabavite se, jer obećavamo – ne postoji dosadan Maker Faire”, saopštili su organizatori.

Radio AS