Festival Live Stage: Sarajevo će naredna tri dana ponovo biti centar muzičkih dešavanja

Sarajevo će naredna tri dana ponovo biti centar muzičkih dešavanja, zahvaljujući muzičkom festivalu Live Stage, koji će od 28. do 30. jula na platou Skenderije okupiti brojne domaće i regionalne izvođača.

Ulaz na koncerte je slobodan, a vrhunski muzički događaj, između ostalih, podržali su i Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Ministarstvo unutrašnjih poslova KS, Ministarstvo saobraćaja KS, te Turistička zajednica KS.

Govoreći na konferenciji za medije na kojoj su danas najavljeni sadržaji Festivala, producent Adnan Mundžić precizirao je da će nastupiti 20 izvođača, među kojima su “Bolero”, “Atomsko sklonište”, “Bajaga i Instruktori”, “Crvena jabuka”, “Psihomodo pop”, “Konvoj”, “Bombaj štampa, “Partibrejkersi”, “Zona isključenja”,…

Ministar kulture i sporta KS Samir Avdić čestitao je organizatorima na pripremljenim sadržajima, zahvaljujući kojima, će, kako je rekao, Sarajevo biti jedna od najpoželjnijih destinacija u Europi.

“Mislim da će se dobra energija, dobre vibracije sa historijskog platoa Skenderije širiti ne samo regionom, nego i Evropom. Pozivamo sve dobronamjerne ljude da posjete Sarajevo, imaju šta vidjeti, imaju u čemu uživati. Ministarstvo kulture i sporta KS, kao i kompletna Vlada KS će uvijek podržavati ovakve događaja, jer je to veoma važno i vrijedno, ne samo za grad i kanton, nego za državu Bosnu i Hercegovinu”, naveo je ministar Avdić.

Direktor Turističke zajednice KS Kenan Magoda rekao je da će Festival tokom narednih dana poslati naljepšu sliku Sarajeva i potvrditi epitet grada muzike. Prema njegovim riječima, Live Stage je svojevrsna najava vrhunca ljetne sezone, a imena koja će nastupiti dovoljno govore o kako kvalitetnom festivalu je riječ.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić čestitala je organizatorima što su u Sarajevo uspjeli dovesti poznate bendove, ali i što su dali priliku mlađim grupama. Kako je dodala, Gradska uprava podržava projekte koji obogaćuju turističku ponudu i potvrđuju da je Sarajevo grad kulture, umjetnosti, dobrog raspoloženja, dobrog provoda…

Damir Petrinić, direktor Centra Skenderija, organizatorima Festivala zahvalio se na ukazanom povjerenju, te je kazao da će on i i njegov tim dati sve od sebe kako bi događaj prošao u najboljem redu. Ovom prilikom, nagovijestio je da će u Skenderiji uskoro biti organizirano još sličnih sadržaja značajnih za razvoj muzičke scene u Sarajevu i BiH.

Radio AS