Film o sarajevskom bendu Skroz će premijerno biti prikazan na 28. SFF-u

Film “Skroz Sarajevo”, koji govori o životu muzičara Adnana Šarana, odnosno grupi Skroz, bit će premijerno prikazan na 28. Sarajevo Film Festivalu.

Publika će moći pogledati kako su izgledali počeci karijera članova grupe Skroz, njihove poslijeratne turneje, uspjesi i neuspjesi. Ovo je i priča o prijateljstvima iz mladosti, ratu i Sarajevu kao gradu koji je bio presudan za nastajanje grupe.

Datumi projekcija u Sarajevu:

  • 14.8. u 21 sat – Summer Screen Sarajevo
  • 15.8. u 21 sat – MMC Ilidža
  • 17.8. u 18 sati – Cineplexx Sarajevo
  • 17.8. u 20:30 sati – Open Air Cinema “Safet Zajko”
  • 18.8. u 21 sat – Open Air Cinema Novo Sarajevo
  • 19.8. u 21 sat – Summer Screen Sarajevo

Reditelj filma “Skroz Sarajevo” je Nenad Đurić, dok je dramaturg Almir Bašović. Direktor fotografije je Admir Švrakić, a producent Omar Kuštrić u ime produkcijske kuće Happy End Story Productions.

Pored Adnana Šarana i ostalih članova benda Dejana Ostojića, Nedžada Mulaomerovića, Elvira Salčinovića i Nine Škiljića, u filmu se pojavljuju i njihovi brojni prijatelji, među kojima su Mirko Srdić, odnosno Elvis J. Kurtović, Feđa Štukan, Dino Šaran, Enes Zlatar Bure, Marko Louis, Branislav Bane Trifunović…

Grupa Skroz se bosanskohercegovačkoj publici prvi put predstavila sa pjesmom “Sve sam jači”(1999.), a iskorak na regionalno tržište ostvarila je 2005. s pjesmom “Srušio sam stan”. Članovi su do sada objavili tri albuma: “Skroz” (Croatia records – 2000.), “Savršeni Organizam” (Menart – 2004.) i “Regija” (Hayat production/Menart – 2008.).

Radio AS